Haber

Acapulco’da Kasırga Sonrası Çöp Krizi

Meksika’nın güneyindeki kıyı kenti Acapulco, 25 Ekim’de karaya vuran ve kentte büyük yıkıma yol açan Otis Kasırgası’nın ardından çöplerle kaplandı.

Kasırganın şehri terk etmesinin ardından sokak ve caddelerin mobilya, ev eşyaları ve çöp torbalarıyla dolması nedeniyle bölge sakinleri, kötü kokunun yanı sıra salgın hastalık riskiyle de mücadele ediyor.

Hükümetten yapılan açıklamada Acapulco’nun temizlenmesine yardım etmek için binlerce askerin görevlendirildiği bildirildi.

Biriken çöplerin salgın hastalığa yol açabileceği endişesiyle yetkililerden yardım isteyen yöre halkı, çöplerin ve atık eşyaların bir an önce temizlenmesini istiyor.

Yaklaşık 900 bin kişiyi etkileyen Otis Kasırgası’nda 50’den fazla kişi hayatını kaybetti ve büyük maddi hasar meydana geldi.

Başkan Andres Manuel Lopez Obrador, hastalıkların önlenmesi amacıyla kentin dezenfekte edileceği ve çöplerin kısa sürede ortadan kaldırılacağı sözünü vermişti.

Kategori 5’e yükselen ve “yıkıcı olabileceği” uyarısında bulunan Otis Kasırgası nedeniyle 26 Ekim’de Meksika’nın turizm kenti Acapulco’da benzeri görülmemiş bir doğal afet meydana geldi.

balyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu