Haber

Ayakkabısıyla seccadeye basan Kılıçdaroğlu’na Bakan Bozdağ’dan sert tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçaroğlu’nun ayakkabılarıyla seccadede yürürken fotoğrafını yorumladı.

“BAZI ‘MUCAHİT’ DİYOR”

Bakan Bozdağ, “Kılıçdaroğlu ve halkının seccadeye ayakkabıyla basması çok büyük saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu daha önce başörtüsü için 1 metrekarelik bir bez demişti. Bazıları ‘Mücahit’ Kılıçdaroğlu diyor. Hiç görmedik. ayakkabıyla seccadeye basan bir mücahit, “Şahit olduk. Kınamamak yanlış olur. Biz doğru olanı yapıyoruz. Dini suiistimal edenler, oruç tutmadan iftara gidenlerdir.” dedi.

NE OLDU?

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir iftar programında verdiği poz tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabıyla basması gündem oldu.

“GERÇEKTEN ÜZGÜNÜM”

Fotoğrafın gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Özür dilerim, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Kimseyi üzmek istemiyorum. başta milletim olmak üzere tüm dünyayı, burada istismarcıları ve kullandıkları propaganda aygıtlarını milletimizin vicdanına bırakıyorum.” terimleri kullandı.

CHP’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

CHP’den yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun Canan Kaftancıoğlu ile katıldığı kalabalık bir iftar mitinginin ardından çekildiği belirtildi. Açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerdeki seccade fark edilemedi. Bu tür durumlara karşı herkes tarafından bilinir, ortaya çıkan bu talihsiz durumdan dolayı çok üzgünüz.” söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu