Ekonomi

Barclays, önemli işe alımlarla Asya-Pasifik finans operasyonlarını güçlendiriyor

Asya-Pasifik’teki finansman faaliyetlerini güçlendirmek için eski adıyla Deutsche Bank olan Barclays Plc (NYSE: Veritabanı ) AG’nin yatırım bankasında çalışan Abhay Kumar Sinha’yı satın aldı. Sinha, Deutsche Bank’ın Asya-Pasifik ve Hindistan’daki özel durum finansmanına liderlik etmişti. Bu stratejik işe alım, Barclays’in daha geniş büyüme stratejisinin bir parçası olup bankanın yerel kaynak sağlama, sigortalama ve risk yönetimi yeteneklerini güçlendirmektedir.

Karar, Mani Joseph’in Barclays’teki külfetli borç ve özel durum borçları işinin başındaki görevinden ayrılmasının ardından geldi. Barclays Asia CEO’su CS Venkatakrishnan, bankanın bölgedeki toptan bankacılık ve seçici özel bankacılığa odaklandığını vurguladı.

Barclays, operasyonlarını büyütmek için özel durum yapılandırılmış kredi ve özel kredi işlerinde değerli işe alımlar yapıyor. Bu hamleler, Joseph’in ayrılışından kaynaklanan boşluğu doldurma ve bankanın bölgedeki konumunu sağlamlaştırma çabası olarak görülüyor.

Bu arada Deutsche Bank da boş durmuyor. Banka, gelir artırıcı roller yaratıyor ve bölgedeki finans rolleri için daha fazla işçi almak amacıyla bir arama firmasıyla işbirliği yapıyor. Bu durum Asya Pasifik bölgesindeki bu finans devleri arasında yetenek edinme konusunda rekabet ortamının olduğunu gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine ve ipuçlarına dayanan Barclays Plc’ye (BARC) daha yakından bakıldığında bazı ilginç yönler ortaya çıkıyor. Banka, istikrarlı bir mali duruma işaret ederek, üst üste üç yıl boyunca temettülerini istikrarlı bir şekilde artırdı. Ek olarak, kısa vadeli faiz büyümesine kıyasla düşük Fiyat/Defter katsayısı ve düşük F/K oranıyla işlem görüyor, bu da hisse senedinin değerinin düşük olabileceğini gösteriyor.

InvestingPro bilgilerine göre 2023 3. çeyrek itibarıyla Barclays’in piyasa değeri 25,4 milyar dolar, F/K oranı ise 3,92. Son on iki aydaki geliri 28,98 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu da %0,55’lik bir büyümeyi temsil ediyor. Ayrıca bankanın faaliyet geliri de 9,66 milyar dolar oldu.

Barclays’in son bir yıldır kârlı bir organizasyon olduğu dikkat çekiyor. Bu, bankanın stratejik işe alma ve büyüme girişimleriyle birleştiğinde yatırımcılar için potansiyel fırsatlar sağlayabilir. Daha detaylı bilgi ve ipuçları için hem BARC hem de diğer şirketler için birçok ek ipucu içeren InvestingPro’nun çalışmalarına göz atmayı düşünebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu