Ekonomi

Corning hisseleri kazanç ve gelir artışıyla değer kazandı

CORNING, N.Y. – Corning Incorporated (NYSE:GLW) analist beklentilerini aşan ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı ve hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %2,08 artış gösterdi. Malzeme bilimi şirketi, 0,35 dolarlık konsensüs tahmininden 0,03 dolar daha yüksek olan 0,38 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Çeyrek geliri de tahminleri aşarak 3,12 milyar dolar beklentisine karşılık 3,26 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin ilk çeyrekteki performansı yıla olumlu bir başlangıcı temsil ederken, yönetim satışların 1. çeyrekte en düşük noktaya ulaşmasını ve 2024 yılı boyunca yukarı yönlü bir seyir izlemesini beklediklerini belirtti. Corning Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Wendell P. Weeks, beklentilerinin üst sınırındaki güçlü sonuçların altını çizdi ve iyileşen piyasa koşullarının önemli bir faktör olduğunu belirtti.

GAAP ve çekirdek satışlarda yıldan yıla (YoY) sırasıyla %6 ve %3’lük düşüşe rağmen, Corning karlılığını artırmayı başardı. Bu durum, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla GAAP brüt kar marjında 180 baz puanlık ve çekirdek brüt kar marjında 160 baz puanlık bir artışa yol açan etkili fiyatlandırma ve verimlilik iyileştirme eylemlerine bağlandı.

Corning, 2024’ün ikinci çeyreği için çekirdek satışların yaklaşık 3,4 milyar dolara çıkacağı ve çekirdek EPS’nin 0,42 ila 0,46 dolar aralığında olacağı tahmininde bulundu. Bu tahmin, EPS için 0,44 dolarlık bir orta nokta öneriyor ve bu da analist konsensüs tahminleriyle uyumlu. Önümüzdeki çeyrek için 3,4 milyar dolarlık gelir tahmini de 3,33 milyar dolarlık konsensüs tahminini aşıyor.

Şirketin başkan yardımcısı ve finans müdürü Ed Schlesinger, Corning’in stratejik fiyat artışları ve verimlilik iyileştirmelerine bağladığı daha güçlü karlılık ve nakit akışı tabanına olan güvenini dile getirdi. Schlesinger ayrıca şirketin 2. çeyrekte ilk çeyrekteki performansın üzerine bir şeyler koymayı beklediğini vurguladı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Corning’in stratejik odağı, optik iletişim, mobil tüketici elektroniği, ekran, otomotiv, güneş enerjisi, yarı iletken ve yaşam bilimleri dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki önemli dönüşümlere yanıt veren ürünler geliştirerek karlı çok yıllı büyüme sağlamaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

tufanbeylihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu