Haber

DSİ son 21 yılda Bursa yatırımlarını açıkladı

BURSA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ); Kurumsal altyapısı, deneyimli çalışanları ve güçlü makine parkı ile Türkiye’nin her yerinde su yapıları inşa ederek vatandaşların hizmetine sunmaktadır.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Genel Müdürlüğün kuruluşundan bu yana “Su Vatandır” anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini, baraj ve göletlerle 183 milyar metreküp su depolama kapasitesi geliştirildiğini kaydetti. devreye aldıklarını ifade ederek, “Tamamlanan projelerle 71 milyon dönüm arazi sulamaya açıldı. Yaklaşık 2 milyon hektar alan su baskınlarından korundu. Hizmete giren içme suyu tesisleriyle yılda 5,2 milyar metreküp kaynak kalitesinde içme suyu sağlanıyor. Gücünü ve ilhamını aziz milletimizden alan DSİ, dün olduğu gibi bugün de hayata geçireceği projelerle Türk Yüzyılına damga vurmaya devam edecektir.” dedi.

Yeşil Bursa’da 568 bin 410 dönüm araziye su kazandırdıklarını kaydeden Genel Müdür Balta, Bursa’da yaptıkları DSİ yatırımları kapsamında 18 milyar 800 milyon TL değerinde 133 tesis inşa ettiklerini belirtti. Özellikle modern sulama projelerinin Türkiye için son derece değerli olduğunu kaydeden Balta, “Bursa’da son 21 yılda kurduğumuz 46 sulama tesisiyle 568 bin 410 dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Bursa için üretmeye devam edeceğiz. “

haber-divrigi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu