Haber

Galatasaray-Bayern Münih Maçı İçin Karaborsa Bileti Satan Şüpheli Tutuklandı

GALATASARAY ile Bayern Münih arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde karaborsa bileti sattığı ve yasa dışı olarak birden fazla kişiyi stada soktuğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hüseyin K. (47), tutuklandı.

24 Ekim’de Rams Park Stadyumu’nda Galatasaray ile Bayern Münih arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde saat 19.40 sıralarında Hüseyin K., “Biletler var” diye bağırdı. Spor Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hüseyin K.’nın daha önce “Usulsüz seyirci alımı ve girişi sağlamak” suçundan 5 kez dava açıldığı ve izleme yasağı konduğu belirlendi. Üst aramasında şüpheliden 11 bin 555 lira ve 470 euro ele geçirildi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun, 15/5. “İzinsiz elektronik seyirci kartı bulundurmak” suçundan soruşturma başlatılarak adliyeye sevk edilen Hüseyin K., savcıya verdiği ifadesinde, stat çevresinde eşarp, bayrak gibi şeyler satmak için dolaştığını söyledi. uygunsuz bir şekilde stadyuma kimseyi sokmadığını, turnike alanında dolaşmadığını, karaborsa bileti satmak için orada bulunduğunu belirtti. . Hüseyin K. “Bu biletleri, elinde bilet olan kişilerden parayla alıp yurt dışından gelen kişilere aktarıyorum. Ancak biletleri kimden alıp sattığımı şu an hatırlamıyorum. El konulan parayı ben kazanmadım.” Karaborsa bilet satışından beni. Ele geçirilen liralar bana ait, eurolar ise Rusya’da.” “Yaşayan kadın arkadaşıma ait, maça girerken taşımam için bana verdi” suçlamalarını reddetti. Şüpheli, karaborsa bileti satma işini tek başına yaptığını, 2 adet karaborsa bileti sattığını, bu işlemi turnike alanından uzakta yaptığını iddia etti.

“MESLEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Savcılık, şüphelinin, maç günlerinde maç bileti olan kişileri bulduğunu ve onlara yardım etme bahanesiyle turnike alanında kartlarını aldığını, bu kişilerden kartlarını aldığını, kartlarını birden fazla kez kullanıma hazır hale getirdiğini ifade etti. turnikenin tam dönmesini engelleyen, diğerinin Passolig kartıyla stada başkalarını sokarken yakalandı ve maç saatlerinde polis merkezinde imza attı. Atması gerekirken stadyum çevresinde olduğunun kamera görüntüleri ile doğrulandığını, çok sayıda euro ve Türk parasına el konulduğunu, şüphelinin biletsiz birden fazla kişinin stadyuma girmesine izin verdiğini belirtti. bir fiyat karşılığında görüntüleme alanı. Şüphelinin “izinsiz elektronik seyirci kartı bulundurma” hatasını meslek haline getirerek aynı suçu sistematik olarak işlediği gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli Hüseyin K. tutuklandı.

haberpazar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu