Haber

Gaziosmanpaşa’da duvarlarında çatlaklar olan okul önünde protesto

Duvar ve kolonlarındaki çatlaklara rağmen sağlam tutanak tutulduğu iddia edilen GAZİOSMANPAŞA’daki okul önünde veliler toplandı.

İddiaya göre, Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi’nde bulunan Büyük Fuat Paşa İlkokulu binasında, duvar ve kolonlarındaki çatlaklara rağmen tutanak sağlam olarak verildi. 60 yaşındaki okulun önünde toplanan veliler, çocuklarını derse götürmeyerek harekete geçti. Durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa bildirdiklerini belirten veliler, okulun boşaltılmasını talep ediyor.

“2000 ÖĞRENCİMİZ VAR DEPREM OLSA HAYATTA OLMAZLAR”

Velilerden Fatma Keyifli, “Çocuklarımız için çok endişeliyiz. 60 yıllık bir okuldan bahsediyoruz. Görünen her yerde çatlaklar var. Sütunlar tamamen kırık. Hala duruyor diyorlar. Her gün acelemiz var.Okula bıraktıktan sonra deprem olursa ne olacak diye düşünüyoruz.Çocuklarımızın denetlenip yıkılmasını istiyoruz.Güvenli bir yerde olduklarını bilmek istiyoruz. Müdür yardımcılarıyla görüştük gerekli yerlere bilgi verdiklerini söylediler sağlam sağlam dediler hep boyundan kırılır geçen gün bir çocuğun kafasına kiriş döküldü. Ders sırasında olsaydı çok önemli bir sakatlık olmuştur.Bugün bu okulda deprem olsa “2000 öğrenci var” dedi.

Okul için olumlu rapor verildiğini ancak okul yönetiminin bu raporu kendileriyle paylaşmadığını söyleyen velilerden Figen Keskin, “Sağlıklı olduğu söyleniyor ama okuldaki yazıları görünce okuldan ayrıldım. evde kalamayız. Çocuklarımızı okula getiremiyoruz. Sütunlar kesinlikle çatlamış. Parçalanmışlar. İlçe Müdürlüğü’ne gittik ‘Gittik, bize açıklayıcı bir cevap veremiyorlar. Rahat değiliz, ağlıyorum. Okulu getirdiğimde buradan uzaklaşamıyorum. Bu okul yıkılsın. Konsolide edildiğine dair bir rapor görmek istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz” dedi.

“OKULA GÖNDERMİYORUM”

Çocuğunu okula göndermediğini belirten Filiz Aykut, “Sütunlar tamamen yıpranmış. Depremin olduğu günü bilmediğimiz için okula göndermiyorum. okul mu? Biliyoruz çünkü bu görüntüleri kendimiz çektik. 10 yıl önce takviye yapıldı ve sonrasında hiçbir şey yapılmadı.”

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu