Teknoloji

Google CEO’sundan Yapay Zeka Teknolojilerine İlişkin Açıklama

ChatGPT, Midjourney ve Stable Diffusion gibi isimlerin başını çektiği üretken yapay zeka devrimi, teknoloji dünyasında büyük bir panik yarattı. Yalnızca yapay zeka geliştiricileri kendi etik kaygıları altındaBu sistemlerin geliştiriliyor olması, bu sistemlerin faydaları kadar büyük kayıplara da yol açabileceği endişesini doğurmuştur.

Bu kapsamda yapay zeka geliştiricileri için ‘ geliştirmeyi durdur ‘ mektubu yayınlandı ve OpenAI, bu mektubun ardından ChatGPT’nin yeni bir sürümünü oluşturacak olan GPT-5’i geliştirmeyi bile durdurdu. Bugün Google CEO’su Sundar Pichai’den bu endişelerle ilgili bir açıklama geldi.

“Henüz tüm cevaplara sahip değiliz, teknoloji hızla ilerliyor”

Bloomberg’in 60 Dakika röportaj serisinin yeni konuğu Pichai, yapay zekanın hızlı gelişimini anlatıyor. kendini geceleri ayakta tuttuğunu paylaştı. Pichai bunun nedenini şu sözlerle açıkladı:

“Yapay zekayı yararlı bir şekilde inceleme ve uygulama aciliyeti, yanlış zamanda kötüye kullanıldığında çok zarar verici olabilir. Henüz tüm cevaplara sahip değiliz ve teknoloji hızla ilerliyor. Bu beni geceleri uyutmuyor mu? Kesinlikle uyumaz.”

Ayrıca ChatGPT’nin hızlı gelişimi hakkında yorum yaptı:

Pichai, OpenAI’nin ChatGPT’nin geliştirilmesi sırasındaki deneyimlerinin de kendisi için bir ders olduğunu belirtti. ChatGPT’nin ortaya koyduğu şey en temel dersşu sözlerle açıkladı:

“Vurguladıkları noktalardan biri, topluma uyum sağlaması için zaman tanımadığı için çok, çok güçlüyken böyle bir teknolojiyi serbest bırakmak istemezsiniz. Bence bu makul bir bakış açısı. Bence bu teknolojiye nasıl yaklaşılacağını anlamaya çalışan sorumlu insanlar var, biz de öyle.”

Deepfake konusuna da değindi:

Yapay zeka araçlarının gelişmesiyle birlikte, Ses klonlama bile bir tık kadar yakınınızda. Bu teknolojinin kullanım kolaylığı internetteki içeriği de değiştirmiştir. Örneğin, Minecraft oynayan Joe Biden, Donald Trump ve Barrack Obama’nın görüntüleri viral olmaya başladı.

Pichai ayrıca deepfake konusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Topluma zarar veren derin sahte videolar oluşturmanın sonuçları olmalı. Yapay zeka ile bir süre çalışmış olan herkes, bunun çok farklı ve çok derin bir şey olduğunun farkındadır ve nasıl uyum sağlayacağımızı düşünmek için sosyal düzenlemelere ihtiyacımız olacak.”

Özet Sundar Pichai, geçtiğimiz günlerde yayınlanan mektuptaki endişeleri de dile getirdi.

haber-hekimhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu