Haber

Hatay’da depremzede çocuklar Konya’dan ‘Bilim Tırı’nı gezdi

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN/SERCAN KÜÇÜKŞAHİN – Hatay’da depremzedeler, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Tırı ile kente gelerek çadırkentleri gezerek depremin izlerini hafızalarından silmeye çalışıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yürüttüğü destek faaliyetleri kapsamında Konya Bilim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Tırı, bir süre önce Hatay’daki çadır kentlere yönlendirildi.

Hatay’ın 12 ilçesindeki çadır kentleri gezen Bilim Tırı’na gelen depremzedeler, dans eden robotla oynayarak çeşitli oyun ve aktivitelerle eğleniyor.

“Yaklaşık 10 bin çocuğa hitap ettik”

Bilim Tırı Koordinatörü Mahmut Sami Atçı, depremden etkilenen çocuklara güzel vakit geçirmek için yola çıktıklarını ve onların mutluluğunun değerli olduğunu belirtti. “Depremden etkilenen çocuklara moral ve motivasyon kazandırmak için yaklaşık 10 gündür buradayız.

Robotlar ve deney setleri ile çocuklara bilimsel bilgileri aktardıklarını belirten Atçı, çizgi film yapım tekniğini de sergilediklerini anlattı.

Her gün en az 3 çadırkenti ziyaret etmeye çalıştıklarını vurgulayan Atçı, çocuklara boyama kitabı, oyuncak gibi küçük ikramlar da dağıttıklarını söyledi.

Çocukların kamyonu gördüklerinde bile mutlu olduklarını belirten Atçı, “Çocukların gülümsemesi tüm yorgunluğumuzu alıyor. Durgun gelen çocuklar gülümsemeye başlıyor. Heyecanlanıp mutlu oluyorlar.” dedi.

Bilim Tırı’nı gezen 12 yaşındaki Mehmet Bitar, çok keyifli vakit geçirdiğini ifade etti.

11 yaşındaki Hamza Şahan, etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını söyledi.

haber-niksar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu