Ekonomi

İngiltere’de elektronik sigaraya yeni kısıtlamalar

İngiltere Başbakanlık 10 Numaralı Ofis’ten yapılan açıklamada, elektronik sigara kullanan çocuk sayısının son üç yılda üç katına çıktığı, 11-15 yaş arası çocukların yüzde 9’unun elektronik sigara kullandığı belirtildi.

Açıklamada, tek kullanımlık elektronik sigara kullanan 11-17 yaş arası çocuk sayısının son 2 yılda 9 kat arttığı vurgulanarak, elektronik sigaralarda aromanın azaltılması, elektronik sigaranın daha hafif hale getirilmesi kararı alındığı bildirildi. paketler daha az ilgi görüyor ve marketlerde görünür şekilde satılmıyor.

Açıklamada ayrıca sigara dışında nikotin içeren ürünlerin çocuklara satışının yasaklanacağı kaydedildi.

Açıklamada, bu eserleri çocuklara satan kişilere 2 bin 500 lira (yaklaşık 96 bin lira) ceza verileceği, ayrıca çocuklara 30 milyon lira (yaklaşık 1,1 milyar lira) bütçe ayrılacağı belirtildi. ülke içinde elektronik sigara kaçakçılığı ve satışıyla mücadele.

Açıklamada, sigarayı bırakmak isteyen yetişkinlerin elektronik sigara kullanımına teşvik edildiği hatırlatılarak, yılda 50 bin ile 70 bin arasında kişinin bu yöntemle sigarayı bıraktığı paylaşıldı.

Öte yandan açıklamada, çöp kutusuna atılan elektronik sigaraların çöp kamyonlarında veya atık tesislerinde yangına neden olduğu da vurgulandı.

‘Çocuklara elektronik sigara satışı kabul edilemez’

Açıklamada, yeni uygulamayla birlikte toplum sağlığının yanı sıra çevre açısından da önlemler alındığı, geçen yıl her hafta yaklaşık 5 milyon tek kullanımlık elektronik sigaranın çöpe atıldığı, bu sayının 2022’de haftalık 1,3 milyon olacağı belirtildi. .

Çöpe atılan 5 milyon tek kullanımlık elektronik sigaranın içindeki lityum pillerin 5 bin elektrikli araç piline eşit olduğunun altı çizilen açıklamada, Başbakan Rishi Sunak ile Sağlık ve Çevre Bakanlarının değerlendirmelerine de yer verildi.

Sunak, elektronik sigaranın insan sağlığına uzun vadeli etkilerinin bilinmediğine dikkat çekerek, “Elektronik sigara sigarayı bırakmada faydalı olsa da çocuklara satışı kabul edilemez. Başbakan olarak doğru olanı yapmak benim görevim. Uzun vadede ülkemiz için bu nedenle tek kullanımlık sigaraya karşı adım atıyorum.” İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Victoria Atkins, “Sigara, Birleşik Krallık’ta önlenebilir en büyük ölüm nedenidir. Neredeyse her dakika bir kişi sigaraya bağlı nedenlerle hastanelere kaldırılıyor. Bunun toplumumuza maliyeti her yıl 17 milyar £ (yaklaşık 655 milyar lira)” Ve sağlık sistemimize de büyük bir yük getiriyor.” değerlendirmesini yaptı.

Çevre Bakanı Steve Barclay, geri dönüşümü oldukça zor olan milyonlarca tek kullanımlık elektronik sigaranın çöpe atıldığına dikkat çekti.

İngiliz hükümeti, geçen yıl açıklanan kararlarla, 2009’dan sonra doğanların hayatları boyunca tütün ve elektronik sigara ürünleri satın alamamalarını sağlamak amacıyla her yıl sigara satın alma yaşının artırılması da dahil olmak üzere bir dizi önlem aldı.

Bu kapsamda “ilk dumansız nesil” hedefini açıklayan hükümet, sigara kaçakçılığının önlenmesi, satış standartlarının düzenlenmesi ve bir misyon gücü oluşturulması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyon liralık bir fon oluşturulacağını duyurdu. satışları kontrol etmek.

kilimli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu