Yaşam

Seyfi Dursunoğlu’nun mirasının akıbeti belli oldu! Milyonlarca lira ÇYDD’ye kaldı

3 yıl önce ölen Huysuz Bakire olarak bilinir Seyfi Dursunoğlu Vasiyetinde evini ve banka hesabındaki tüm maddi birikimlerini (2021’de toplam 15 milyon) Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bıraktı. Dursunoğlu’nun mirastan pay almak isteyen yeğenleri Cemal Erhan Saydam ve Cihan Saydam vasiyetin iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden beklenen karar çıktı.

DURSUNOĞLU’NUN AKLINDA OLMADIĞINI İDDİA ETTİLER

ÇYDD tereke tespiti davası açarken, sanatçının noterde vasiyet hazırlattığı sırada yanında bulunan 60 yaşındaki arkadaşı Garabet Baltaoğlu da davada tanık olarak yer aldı. Ancak Dursunoğlu’nun iki yeğeni, Baltaoğlu’nun akli dengesinin araştırılmasını talep etti. Bugün devam eden mahkemede karar verildi ve İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, iki yeğenin vasiyetnamenin iptali için açtığı davayı reddetti.

MİRAS DERNEĞİNE KALDI

Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şu ifadeleri kullandı: “Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişimimizde çok önemli bir role sahip olduğunun bilinciyle, yaptığı bağışla, gelecek nesillerin yolunu aydınlatan, Cumhuriyetin kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine olan inancıyla örnek teşkil eden bir sanatçıdır.Sanatçı Seyfi Dursunoğlu’nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.”

akdenizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu