Haber

Siirt’te depremzedelere verilen eğitimle yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışılıyor.

Siirt’te depremzedelere verilen eğitimle yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışılıyor.

SİİRT – Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Siirt’ten gelip Esme Han Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan ailelerin çocukları anaokulunda eğitim görüyor. Öğretmenler, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek eğitim almanın yanı sıra depremin yarattığı travmayı da üzerinden atmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Siirt’e gelen afetzedeler, Siirt Gençleri ve Sporİl Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleştirilmeleri devam etmektedir.

Ailelerinin yanında kalan çocuklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Eşme Han Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda açılan kreşte eğitim görüyor.

Siirt Valiliği koordinasyonunda yurtlara yerleşen depremzedelerin ailelerini ağırladıklarını söyleyen Esme Han Sultan Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Semanur Uluç, yurtlarla birlikte 3-6 yaş arası öğrencilere de eğitim verdiklerini söyledi. yurtta anaokulu açtılar.

Depremzedeleri yurtta ağırladıklarını kaydeden Ulaç, “Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’dan gelen ailelerimiz var. Bir yandan da öğrencilerimiz var. Şu an içinde bulunduğumuz kreşimizi kurduk. .Hem sabah hem öğlen 2 öğretmenimiz çalışıyor 3-6 yaş arası 11 orta yaşlı öğrencimiz var Psikososyal servis kurduk Kurum psikoloğumuz ve bakanlıktan manevi danışmanlarımızla aileleri tek tek ziyaret ettik. Milli Eğitimin ihtiyaçlarını belirledik.Manevi ilk yardım hizmeti verdik.Psikososyal hizmetimiz var.Aileler her zaman manevi danışmanlarımıza danışabilirler,öğrencilerimizi de belirledik.LGS,YKS,KPSS’ye hazırlanan öğrencilerimizi belirledik, onlar için referans kitapları düzenledik, gerekli görüşmeleri yaptık. Etüt merkezleri ve dershanelerle de görüşerek öğrencilerin ücretsiz gitmelerini sağladık.” dedi.

Üç öğün yemek yediklerini belirten Ulaç, “Ruhani danışma odamız var. Kur’an kurslarımız açıldı ve şimdi depremzedelerimiz Kur’an kurslarına başladı. Ayrıca öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Kur’an kurslarımız açıldı. oyun parkları, akşam yemeğine götürüyoruz.Bayanlar için makul aralıklarla sauna hamam gibi aktivitelerimiz var.Berber ve kuaför hizmetimiz de var.İhtiyaçlarını bize ilettiklerinde, yardım ihtiyaçlarını karşılamaları için onlara destek olmaya çalışıyoruz. gerekli yerler ile iletişim kuruyoruz. Öğrencilerimizin daha rahat ders çalışabilmeleri için okuma salonlarımız ve kütüphanemiz var. 7/ Misafirlerimizin hizmetindeyiz 24. Her zaman depremin açtığı yaraları birlikte iyileştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu