Ekonomi

Trans Mountain, çevresel kaygıları giderdikten sonra boru hattını genişletmeye devam ediyor

Trans Mountain Corp.’un Abbotsford yakınlarındaki boru hattı genişletme çalışmaları, sulak alan bölgesinde Kanada Enerji Düzenleyicisi tarafından tespit edilen tüm uyumsuzlukların çözülmesinin ardından çalışmalara yeniden başladı. Çevre ve güvenlik endişeleri nedeniyle bu ayın başlarında süresiz olarak durdurulan proje, şu anda tamamlanmak üzere; işin %95’i tamamlandı ve bu yılın sonlarında manuel olarak tamamlanması öngörülüyor.

Boru hattındaki çalışmaların yeniden başlaması, Kanada’nın petrol ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik kritik bir adımdır. Operasyonel boru hattının kapasitesini 2024’ün ilk çeyreğine kadar günde 300.000 varil daha artırarak toplam 890.000 varil/güne çıkarması bekleniyor. Bu genişleme, Kanada’nın yurtdışına petrol ihraç etme kabiliyetini önemli ölçüde artıracak.

İşletme aşamasına hazırlık aşamasında, hattın doldurulması ihtiyaçları için yaklaşık 50.000 varil/gün ağır asit gerekli olacaktır. Analistler, projenin petrol piyasaları üzerindeki etkisinin, 2023 sonlarında tamamlandığında belirginleşeceğini öngörüyor. Trans Mountain’ın genişletilmesi, artan güç taleplerini karşılamayı ve uluslararası pazarlara daha fazla erişim yoluyla ekonomik fayda sağlamayı amaçlayan değerli bir altyapı geliştirmesidir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-karatay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu