Yaşam

Türkiye’nin en önemli fonksiyonel seramik yarışmalarından biri olan Hanterra Seramik Yarışması başlıyor.

TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ FONKSİYONEL SERAMİK YARIŞMALARINDAN BİRİ “HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI”

BAŞLANGIÇ.

 

Türkiye’nin en değerli ulusal, delegasyonlu, fonksiyonel seramik yarışmalarından biri. HanterraSeramik Yarışması üçüncü yılında “VAZO” temasıyla düzenleniyor. HanterraSeramik Yarışması, iyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin, el yapımı fonksiyonel seramikler ile seramikçinin bu süreçte harcadığı zamanı, emeği ve hayal gücünü ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

 

Türkiye’de seramik sanatını daha da yaygınlaştırmak ve sanatseverlere yaratıcılığın gücünü hissettirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Türkiye’de yaşayan ve seramiği seven herkesin hiçbir kısıtlama olmaksızın katılımına açık. HanterraSeramik Yarışması,   Sibelco, Colorobbia Arka, Valentine Clays, Mars Hobi ve Studio Ovens ve Ceramila sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışma heyetinde Türk Seramik Sanatçıları Tuba Başka Demircioğlu ve Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den Seramik sanatçısı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laracà gibi Türkiye ve Avrupa’nın seçkin isimleri yer alıyor.

 

Bu geleneğin devam ettirilmesi ve seramik sanatının desteklenmesi amacıyla her yıl düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da düzenlenecektir. HanterraSeramik Yarışması’nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan, yarışma hakkında;

 

“Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda seramiğe ilgi artıyor. Dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle birlikte ortaya çıkan yalnızlıktan sonra maalesef dokunabildiğimiz malzemelerle üretme ihtiyacının ortaya çıktığını, hızın ve çoklu görevlerin olduğu bir dünyada yavaşlamanın bir nevi manevi ihtiyaç olduğunu vurguluyorlar. dayatılıyor ve bu yüzden seramiğin bu kadar popüler olduğunu düşünüyorlar.” Ayrıca İngiltere başta olmak üzere yurtdışındaki seramik etkinliklerini de yakından takip etmeye çalıştıklarını, stantlar, yarışlar, festivaller sayesinde el yapımı seramik eserlerine verilen fiyat ve ilginin toplumun bu konudaki farkındalığıyla yakından ilgili olduğunu düşündüklerini belirtiyorlar. ve seramik pazarları.

 

Hanterra Seramik Yarışması’nı düzenlemeye başlamalarının temel nedeni, Türkiye’de özgün tasarım ve kaliteli üretim örneği olan eserlerin görünürlüğüne katkıda bulunmak, el yapımı seramiğin ne kadar emek yoğun bir üretim gerektirdiğini ve seramik sanatının benzersizliğini anlatmaktı. her biri üçüncü yılında heyecan ve keyifle. Daha fazla kişiye ulaştığını görmekten mutluluk duyduklarını söylüyorlar.

 

Yarışmanın galibi başarı ödülü ve 25.000 TL değerindeki ödülün sahibi olacak. HanterraYarışta hediye çeki ve her biri 6.000 TL değerinde üç mansiyon ödülü verilecek. HanterraHediye sertifikası verilecektir.

 

HanterraSeramik Yarışı 2024 ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com adresinden ulaşılabilir.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

12.01.2024 – Katılım için son tarih

12.02.2024– Kazananların Açıklanması

23.02.2024 – Ödül Töreni ve stant açılışı

 

HANTERRA, ELİF ÖZBAY ŞAHAN VE KURTULUŞ ŞAHAN HAKKINDA;

 

Seramik bölümüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefiyle 2018 yılında kuruldu. Hanterra Dünya çapında kalitesiyle tanınan üreticileri bir araya getirerek, en kaliteli seramik malzemelerini Türk seramik ustalarıyla tanıştırdı. Seramik ürünleri satışının yanı sıra seramik sanatında birçok yeniliği tanıtmayı amaçlamaktadır.

 
Elif Özbay Şahan, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aile şirketi olan Özmak Mühendislik sayesinde her zaman seramikle ilgilense de kil ile ilk tanışması 1997 yılında İngiltere’de Oxford College of Advanced Education’da okurken oldu. Mimar olarak kariyerine devam ederken bir yandan da seramik çalışmalarına devam etti. hobi olarak atölyesinde çalışmakta, yurt içi ve yurt dışında atölye çalışmalarına, eğitimlere ve çeşitli sergilere katılmaktadır.
 
Kurtuluş Şahan, Imperial College London İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. MBA eğitimini City University Bayes Business School’da tamamladıktan sonra dünyanın çeşitli yerlerinde uluslararası projelerde yer aldı. İş geliştirme ve yönetim konularında uzmanlaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gulyaliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu