Haber

Twitter’a ‘sansür’ suçlaması: Modi muhaliflerinin hesapları askıya alındı

Hindistan’da aralarında gazeteci, yazar, siyasetçi ve aktivistlerin de bulunduğu 120’den fazla kişinin hesabını askıya alan sosyal paylaşım sitesi Twitter, ‘sansür’ yapmakla suçlandı.

Başbakan Narendra Modi liderliğindeki Hindistan hükümeti, kaçak ayrılıkçı Sih cumhurbaşkanını arama çalışmaları sırasında Pencap eyaletinde meydana gelen internet kesintisinin ardından Twitter’a bir bildirim göndererek, bazı kullanıcıların hesaplarının platformdan kaldırılmasını talep etti. Guardian gazetesi bildirdi.

Twitter 120’den fazla kişinin hesabını askıya almayı kabul ederken, askıya alınanlar arasında Kanadalı siyasetçi Jagmeet Singh, Kanadalı şair Rupi Kaur, çok sayıda gazeteci, Hintli bir milletvekili ve BBC’nin Pencap ofisi de vardı. Bu durum Twitter’a yönelik ‘sansür’ suçlamalarını beraberinde getirdi.

“Muhalefeti bastırmak standart haline geldi”

Hindistan’da hesabı askıya alınan ve Sih diasporası hakkında haber yapan isimlerden biri olan Toronto merkezli Baaz News’in kurucusu Jaskaran Sandhu, 21 Mart’ta Twitter’dan hesabının askıya alındığının yazılı olduğu bir e-posta aldı. , ancak bu gerekçe olarak hiçbir tweet veya eylemin gösterilmediğini belirtti.

Sandhu, “Hindistan hükümeti Sih topluluğu veya diğer azınlık topluluklarından gelen muhalefeti bastırmak için sert önlemler almayı bir standart haline getirdi. Twitter’ın eylemleri aynı zamanda sivil özgürlükler ve demokratik hakların akışının bir örneğidir.”

Sandhu ayrıca, “Hindistan’da herhangi bir tweet değil, tüm hesabım askıya alındı. Bu üstü kapalı bir sansür. Twittre’de bu konuda mutlak bir sessizlik var.”

‘TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ OTORİTER REJİMDEN YAŞADI’

Gazetenin haberine göre Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı günden bu yana ülkedeki çalışan sayısını yüzde 90 oranında azalttı. Hindutva Watch nefret suçları izleme örgütünün kurucusu Raqib Hameed Naik, ülkedeki durumu ‘çok kötü’ olarak nitelendirerek, “Büyük teknoloji bölümü, Başbakan Narendra Modi’nin otoriter rejimine tamamen teslim oldu. Twitter’ın Hindistan’daki duruşu tüm dünyada medyayı ve muhalifleri susturmak yönünde ürkütücü bir gidişata işaret ediyor (DIŞ HABERLER)

haber-gelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu