Ekonomi

Yeniden yapılandırma ödeme sürelerine ilişkin SGK’dan açıklama

SGK’dan yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksit ödeme süresinin 31 Temmuz’a kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Sigorta primi ve yeniden yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle, nakit ödeme ve yapılandırmanın ilk iki taksitinin son ödeme tarihinin 3 Ağustos’a kadar uzatıldığı belirtildi. kurumun tahsilat sistemi.

Açıklamada, “Peşin veya taksitli ödeme seçeneği ile Kuruma olan borçlarını yeniden yapılandıranların, 3 Ağustos’a kadar borcunu ödemeyen veya eksik ödeyenler, bu tutarları diğer alacaklıları ile birlikte öderler” denildi. -31 Ağustos’a kadar hesaplanan iskontolu Yİ-ÜFE tutarı ile toplam tutara uygulanacak gecikme zammı katsayı uygulanmadan kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır.” kelimeler kullanıldı.

Taksitli ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksiti ödeme yükümlülüğünü yerine getiremeyen işverenlerin/sigortalıların, belgelerinin ekli olduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiği açıklandı. bu kapsamdaki ödemeleri yapabilmek ve ödeme planlarını takibe çevirebilmek için işyerlerine/sigortalılarına başvurabilir.

daday-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu