Haber

ABD’de Sinagoga Saldıran Robert Bowers’a İdam Cezası Verildi

2018 yılında ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bir sinagoga silahlı saldırı düzenleyen Robert Bowers, federal heyet tarafından idam cezasına çarptırılmıştı. Söz konusu ceza, ABD Lideri Joe Biden yönetiminde verilen ilk federal idam cezası olarak kayıtlara geçti.

Ekim 2018’de ABD’nin Pittsburgh kentindeki Hayat Ağacı Sinagogu’na saldıran 50 yaşındaki Robert Bowers, 12 kişilik federal jüri kararını verdi. İki günlük tartışmanın ardından jüri oybirliğiyle Bowers’a ölüm cezası vermeye karar verdi.

Karar oybirliğiyle alınmasaydı, Bowers şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılacaktı.

Bowers, Amerika Birleşik Devletleri’nde Yahudilere yönelik şimdiye kadarki en ölümcül saldırı olan silahlı saldırının ardından kendisine yöneltilen 63 suçlamanın tamamından 16 Haziran’da mahkum edildi. Bowers hakkında açılan suçlardan 22’si ölüm cezasının uygulanabileceği suçlar oldu.

“Bu, kanunen en ağır ceza olan ölüm cezasını gerektiren bir davadır.”

Başsavcı Eric Olshan, “Sıradan bir Yahudi Şabatını ABD tarihindeki en kötü Yahudi karşıtı toplu infaza dönüştürdü ve bununla gurur duyuyor. Bu, yasaya göre en ağır ceza olan ölüm cezasını gerektiren bir dava.” .

“Şimdi senden ölümü değil, yaşamı seçmeni istiyoruz”

Bowers’ın avukatı Judy Clarke mahkemede, “Onu 63 suçtan mahkum ettiniz. Jüri cezası için uygun buldunuz. Şimdi sizden ölümü değil yaşamı seçmenizi istiyoruz.”

Söz konusu ceza, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde verilen ilk federal ölüm cezası olarak kayıtlara geçti.

sinagog saldırısı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Yahudilere karşı şimdiye kadarki en ölümcül silahlı saldırıda 11 kişi öldü ve 4’ü polis memuru olmak üzere 6 kişi yaralandı. Sinagogdaki sekiz kişi yara almadan kurtuldu. – Pittsburgh

haberof.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu