Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi

Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında belediye bünyesindeki kreşlerde bilgilendirme etkinliği düzenliyor. Bu kapsamda genç öğrencilere ağız ve diş sağlığı ve bakımı konusunda eğitim verilmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Çocuklara diş sağlığının önemi anlatıldı. Eğitimlerden 11 anaokulunda toplam 1150 çocuk faydalandı. 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında başlayan eğitimler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği çalışanları tarafından verildi. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, ağız ve diş sağlığının değerini anlatmak amacıyla düzenlenen eğitimde minikler eğitimi tüm dikkatleriyle dinledi.
AMAÇ: SAĞLIKLI DİŞLER
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sorumlusu Özge Öncül Kerpiççi, “Etkinlik kapsamında çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler veriyoruz. Daha sonra onlara diş sağlığıyla ilgili bir karikatür gösteriyoruz. “Son olarak çocuklara küçük bir hediye veriyoruz” dedi.
Amaçlarının çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve dişlerine iyi bakma konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Kerpiççi, “Eğitimlerde çocuklara rutin diş hekimi kontrollerini de tanıtmayı amaçlıyoruz. “Bu sayede çocukların diş hekimi korkusunu erken yaşta yenmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu