Haber

Tülay Hatimoğulları: OHAL yerine seferberlik ilan etselerdi…

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), depremin 1’inci yıl dönümünde haftalık küme toplantısını Hatay’da gerçekleştirdi.

Hatay’da Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HASYAD) salonunda düzenlenen grup toplantısında konuşan DEM Partisi Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, bugüne kadarki en zorlu grup toplantısını yaptıklarını söyledi.

Hatimoğulları, “Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde olduğu açıklandı ama Murat Kurum’un ağzından kaçırınca 130 bin olduğu söylendi. Resmi rakamları 3 ve 4’le çarpmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Pandemi sürecinde ölü sayısının nasıl gizlendiğini biliyorduk. Bahsi geçen 130 bin kişinin “Ve daha da fazlası” olduğu tahmin ediliyor. Ve şu anda kayıp olan ve bulunamayan, ailelerine mezar taşı yaptırmak için çaba harcayan tüm canlarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

‘KAYIPIMIZ YARISI BİLE OLMAYACAK’

Devletin deprem bölgesine duyarsız kaldığını belirten Hatimoğulları, “Bir yıl geçti, hâlâ devlet yok” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“O gün devlet gelseydi, OHAL yerine seferberlik ilan edilseydi, Antakya’da, Samandağ’da, İskenderun’da, Defne’de yaşayan halklarımız, daha sonra ihale usulüyle enkaz kaldırmaya gelen iş makinelerinden haberdardı. AKP ilk andan itibaren devletin kaynaklarını seferber etmiş olsaydı, “İnanın iş makineleri aylar sonra değil de o anda yaralılarımızı kurtarmaya çalışsaydı, kayıplarımız bunun yarısı kadar bile olmazdı.”

(HABER MERKEZİ)

polatli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu