Haber

Fatih’in bir cami kalıntısı daha kurtarılıyor

  •     Haber7-Özel

dünyada 700 yıl Türk milletine büyük bir geçmiş bırakan Osmanlı mirasının birçoğu günümüze kadar yok olmuştur. Bu çalışmalardan biri Fatih Sultan Mehmedzamanında KasımpaşaFatih Camii yılında yapılmıştır.

OSMANLI KORUMALI

Fatih Sultan Mehmedtarafından inşa edildi Fatih CamiiFatih’ten sonra Kasımpaşa’da kuruldu. Kuzey Denizi Bölge Komutanlığıİçinde kaldı. Caminin yıkılmasına razı olmayan Osmanlı yönetimi, caminin en büyük salonunu yaptırdı. Kuzey Denizi Bölge Komutanlığıkurulum sırasında koruma Divanhane Mescidi dönüştürüldü . Ancak Osmanlı döneminde gözbebeği gibi korunan bu cami, Cumhuriyet tarihinde gereken özenle korunamamıştır.

  ASKERİ YURT OLARAK KULLANILIYOR

Cumhuriyetin ilanından sonra kapatılmıştır. Divanhane Mescidi Üretimine karşı adeta katledildi. Cami olarak inşa edilmiş ve korunmuş Divanhane Mescidi,Cumhuriyet döneminde askeri yurt olarak kullanılmıştır.


CAMİ OLARAK HİZMET EDİLECEK

İstanbul Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Savunma Derneği Onun çabalarıyla tescillenen cami şimdi aslına dönüyor. Onarım çalışması başladı Divanhane Mescidiİşlemlerin tamamlanmasının ardından eski haline dönecek ve cami olarak hizmete açılacak.

KAYNAK: HABER7

sincan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu