Haber

Fransa, Sudan’daki çatışmaların ardından tahliye operasyonu yürütüyor

Sudan’da ordu ile paramiliter güçler arasında devam eden çatışmaların ardından Fransa, Fransız vatandaşlarının ve farklı milletlerden sivillerin Sudan’dan tahliye edildiğini duyurdu. Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent Hartum’da başlatılan tahliye çalışmalarının devam ettiği, 388 kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Sudan’ın başkenti Hartum’da başlatılan tahliye operasyonlarının devam ettiği, dün ve bugün Hartum’un ortasında hava kuvvetleri tarafından iki sefer icra edildiği belirtildi. – Cibuti. Bu seferlerle 388 kişinin tahliye edildiği, tahliye edilenler arasında Fransız vatandaşlarının yanı sıra Avrupa başta olmak üzere Afrika, Amerika ve Asya ülkeleri vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

TÜM TARAFLARA ÇATIŞMAYI TEKRAR DURDURMA DAVETİ

Açıklamada, “Bu operasyonun koordinasyonu için Fransa’nın Sudan Büyükelçiliği ile 15 Nisan’dan bu yana kriz birimi bulunan Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı’nın kriz ve destek merkezi vatandaşlarımız ve tüm ortaklarımızla sürekli iletişim halindedir” denildi. Güçler, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için çabalarını sürdürmektedir. Fransa, tüm taraflara çatışmayı durdurma ve siyasi diyaloğa dönme davetini yineler. Fransa, Avrupalı ​​ortaklarıyla sürekli ve yakın temas halinde olmaya devam etmektedir. Tüm devlet Daha fazla tahliyenin mümkün olan en kısa sürede sağlanması için hizmetler seferber edilmeye devam ediyor” dedi.

– Fransa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu