Haber

Gaziantep’te enkazdan çıkarılan kızın sesini ilk kez duyan AFAD gönüllüsü yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan binanın enkazından 138 saat sonra kurtarılan 13 yaşındaki İkranur Arslan’ın sesini duyan Karabük AFAD gönüllüsü Filiz Çınar, yaşadıklarını paylaştı.

Karabük Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yavuz Selim Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Karabük Üniversitesi arama kurtarma ekibi, Karabük Valiliği AFAD ekibi ve Soma madencileri, Duygu Apartmanı’nın enkazından gelen gürültü üzerine bölgeye yöneldi.

Enkaz altında kalan kızla irtibata geçen ekipler, buradaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Saatler süren çalışmanın ardından beyin sarsıntısı geçirdikten 138 saat sonra enkazdan çıkarılan 13 yaşındaki İkranur Arslan, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

“Annenin sesini çok net duydum”

Kızın sesini ilk kez duyan Karabük AFAD gönüllüsü Filiz Çınar, betonda otururken yandaki molozlardan ‘anne’ sesini çok net bir şekilde duyduğunu belirtti.

Bir anda dikkatinin dağıldığını belirten Çınar, “anne” sesini bir kez daha duyduğunu söyledi.

Yanındaki beton yığının üzerinde yattığını söyleyen Çınar, “Uzun süre annenin sesini duydum. Sesi duyunca gruplar hızla tüm çalışmaları durdurdu. Arkadaşlarım gelip dinledi.’ öyle düşün, ama ne olursa olsun yine de buraya gireceğiz.’ O ve arkadaşlarım hep birlikte kazmaya başlarlardı.Arkadaşımın oburlarından biri ‘Ben de bir ses duydum’ dedi. Doğru diye o sese gittik.Saatler sonra 13 yaşındaki İkranur kızımızı oradan aldık.Sağlığı çok iyiymiş.Oturur halde bulan şahsi arkadaşlarımız bile ‘Abi sen aç orayı’ dediler. Ben geleceğim, sizin buraya gelmenize gerek yok” şeklinde açıkladı.

habertuzluca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu