Haber

Goodyear ve Gatik otonom araç güvenliğini bir adım öteye taşıyor

Akıllı lastik bilgileri daha güvenli, daha öngörülebilir ve verimli otonom araç performansı sağlar. Bu inançtan yola çıkan Goodyear, Gatik ile iş birliği yaparak lastik zekası entegrasyonunu genişletiyor.

Bağlantılı mobilite alanında lider Goodyear Tire & Rubber Company, lastik zeka teknolojisinin otonom sürüş sistemine entegrasyonu konusunda başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini duyurdu. Otonom orta ölçekli B2B lojistik dalındaki lider şirketler.

Gatik’in otonom kapalı kasa kamyon filosu, otonom araçların (AV) güvenliğini, doğruluğunu ve genel performansını iyileştirme konusunda değerli adımlar attı. Filonun Goodyear Endurance® RSA® lastiklerini şirketin kapsamlı lastik bilgisi toplama çözümü olan Goodyear SightLine teknolojisiyle donatmak, Gatik’in verimli filo operasyonlarının güvenliğini ve genel doğruluğunu iyileştirmesine olanak tanırken teslimatın çalışma süresini ve güvenilirliğini de artırır. Gatik, akıllı lastik çözümünü bu yıl ABD ve Kanada’daki otonom filosunun önemli bir kısmına uygulamayı planlıyor.

Aracın yolla tek temas noktası olan lastiklerin, aracın bir sürücü gibi tepki vermesini sağlamada çok önemli bir rol oynayabileceğini belirten Goodyear Global Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Chris Helsel, şunları söyledi: “Gatik Otonom teknoloji alanında devrim yaratıyor. “Akıllı lastik verileri aracılığıyla gerçek zamanlı bilgi sağlayarak Gatik’in otonom sürüş sisteminin daha güvenli, güvenilir ve verimli olmasını destekleyebiliriz” dedi.

Çok çeşitli zorlu sürüş senaryolarında yapılan kapsamlı yol testleri sayesinde, yol koşulları ve lastik sağlığı hakkındaki lastik bilgileri, Gatik’in doğru viraj alma ve fren sertliği, yuvarlanma direnci ve lastik yükü hakkında bilgi içeren AV kontrol cihazları geliştirmesine yardımcı oldu. Goodyear SightLine teknolojisi ile Gatik’in otonom sürüş sistemi arasında gerçek zamanlı bir geri bildirim döngüsü yoluyla aktarılan bu veriler, kamyonun kütlesi veya yükü bağlı olarak değişse bile, Gatik’in çeşitli yol koşullarına hızlı ve güvenli bir şekilde uyum sağlama yeteneği de dahil olmak üzere çok sayıda işlevi yerine getirmesine olanak tanır. teslimatta. performans artışı elde etmesini sağladı.

Goodyear SightLine teknolojisinin Gatik’in otonom filosuna entegrasyonunun departmanda bir ilk olduğunu belirten Gatik CEO’su ve Kurucu Ortağı Gautam Narang, “Akıllı lastik teknolojisinden elde edilen gerçek zamanlı veriler, otonom araçlarımızın güvenliğini ve öngörülebilirliğini artırmakla kalmıyor. Aynı zamanda operasyonlarımız sırasında da yüksek düzeyde verimlilik sağlıyor.” “Bu, güvenilirliği ve teslimat süresini korumamızı sağlıyor” dedi. Narang, “Goodyear ile ortaklığımız, Gatik’in otonom teknolojideki liderliğini ilerletme yolunda bir başka adımdır” dedi. “Bu, B2B orta ölçekli lojistiğin gerçek avantajlarının pazara sunulmasını sağlama konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor.”

Şirketler, Goodyear’ın San Angelo, Teksas’taki Test Alanında sürekli ve sıkı testler yürütmek üzere ortaklık kurdu. Bu işbirliği sayesinde Gatik, otonom araçlarının, trafik ışıkları, yol işaretleri, kaçınma hareketleri, keskin dönüşler, çarpışmadan kaçınma, hassas şerit takip ve güvenlik dahil olmak üzere hem yaygın hem de olağandışı yol senaryoları için güvenli, trafiğin olmadığı bir yol ortamında çalışmasını sağlayacak. en az riskli durma molaları. Kapsamlı testler gerçekleştiriyor.

Goodyear ve Gatik ayrıca Goodyear’ın gelişmiş öngörülü yol durumu izleme çözümünü Gatik’in otonom sürüş sistemine dahil etmek için gelecek planları da yapıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kesap-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu