Haber

İBB Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi’den İmamoğlu’na eleştiri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem ve Doğal Afet Komite Başkanı Kadem Ekşi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı eleştirerek, “Bugün dağ fare doğurdu.” söz konusu.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki “İstanbul Deprem Seferberlik Planı” programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ekşi, Kahramanmaraş depremi sonrası kentlerin geleceğine yönelik tehdit ve fırsatlar kapsamında yapılacak çok şey olduğunu belirterek, şunları kaydetti: İstanbul depremi ve kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atılmalıdır.

İstanbul Deprem Seferberlik Planı programında açıklanan “Bugün bir dağ faresi doğurdu.” Sözleriyle kendisini eleştiren Ekşi, İmamoğlu’nun şu ana kadar 3 kez deprem seferberlik planı açıkladığını kaydetti.

Ekşi, İmamoğlu’nun 1 yılda 20 bin konut, 5 yılda 100 bin konut yapacağını, 10 yılda tüm riskli bağımsız birimleri yenileyeceğini söylediğini ancak kurulun takip ettiği bilgilere göre bunu başardığını bildirdi. şimdiye kadar 1354 konut inşa etmek.

Kadem Ekşi, “AK Parti döneminde İBB’nin bütçesinde kentsel dönüşümün payı yüzde 5,5 iken, CHP iktidarında 2023’te yüzde 1,59’a, 1,8 milyar liraya düştü. Vatandaş olarak kamu yöneticileri ve yerel yöneticilerden bekliyoruz. hükümetler bu akıl tutulmasından çıkıp dirençli bir yaşam alanı için çalışmalara hız vermek istiyor ama bu adımların atılmadığını gördük.” ifadeleri kullandı.

Ekşi, İmamoğlu’nun depremle ilgili meclis çalışmasına ve meclis toplantılarına katılmadığını söyledi.

“Daha iki ay önce bir deprem oturumu yaptık. Belediye başkanı o toplantıya da katılmadı. O dönem Sultanahmet’ten tweet atıyordu. Çok duyarsız. ‘Bu şehrin en önemli sorunu deprem ve kentsel dönüşüm.’ Diyeceksin ama bu toplantıların hiçbirine katılmayacaksın. Onları dinlemeyeceksin, görmezden geleceksin. O zaman buraya ‘yapacağız-yapacağız’ kavramlarıyla çıkıp bu şehrin depreme dayanıklılığını artıramazsınız” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun deprem konseyi kurma önerisini de eleştiren Ekşi, daha önce bunu kurup başarısız olduğunu, şimdi de yeni bir konsey kurmak istediğini kaydetti.

AK Parti döneminde KİPTAŞ’ın yaptığı konut sayısının 100 bin, şu anda 1354 olduğunu söyleyen Ekşi, yeni İBB yönetiminin AK Parti döneminden 15 kat geride olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul’a su sağlayan barajların güçlendirilmesi konusunun komisyona taşındığını ancak bu konu için bütçeden ödenek ayrılmadığını kaydeden Ekşi, CHP ve İBB’de bunu kabul etmeyen bir anlayış olduğunu ifade etti. herhangi bir adım

Deprem erken uyarı sistemi ile ilgili düzenlemeleri Kandilli Rasathanesi ile birlikte yapacaklarını belirten Ekşi, entegrasyonun neden şu ana kadar yapılmadığını sordu.

İmamoğlu’nun sunumda tuvaletleriyle birlikte 30 otopark yapılacağını söylediğini ifade eden Ekşi, bunların çok küçük, kolay işler olduğunu, bir firmanın bunu hızlı bir şekilde yapabileceğini, bunun İBB’nin vizyonuna uymadığını söyledi.

Ekşi, İBB’deki yönetim anlayışına yönelik eleştirilerini sürdürerek, “İnsanı merkeze alan, çevre ve değer odaklı, hayatı kolaylaştıran bu şehre yeni bir çıkış ve yeniden diriliş getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. dedi.

Ekşi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla her iki yakada 2’şer yeni şehir planı kapsamında kentsel dönüşüm rezerv alanlarıyla İstanbul’u gerçek anlamda yeni yerleşim alanlarına taşıyacağına işaret etti. kentteki zayıf alanların da takviye alanları olduğunu, yeşil alan ve milletin rahat nefes alabileceği alanlar olarak düzenleneceğini kaydetti.

konakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu