Teknoloji

iPhone 16 ile ilgili kafa karıştırıcı yeni bir iddia daha

iPhone 15’in lansmanının üzerinden henüz çok zaman geçmemiş olsa da tüm gözler şimdiden üzerinde iPhone 16 Zaten bir dizi haline getirildi. Ayrıca iPhone 16 ile ilgili de çok sayıda sızıntı görüyoruz ve son söylentilerden biri, bu telefonların dahili depolamasıyla ilgili hem iyi hem de kötü haberleri getiriyor.

DigiTimes’a konuşan kaynaklara göre Apple, 1 TB kapasiteli modeller sunuyor. Dört Seviyeli Hücre (QLC) NAND flash bellek modülleri geçiş yapmayı düşünen birkaç akıllı telefon üreticisinden biri. Temel olarak QLC, şu anda Apple tarafından kullanılan Üç Seviyeli Hücre (TLC) belleğiyle karşılaştırıldığında, bellek hücresi başına üç yerine dört bit veri depolar. Bu sayede aynı sayıda hücre ile daha fazla kapasite veya daha az hücre ile aynı kapasite elde edilebilmektedir.

İyi haber tarafında, potansiyel olarak QLC, Apple’ın 1 TB iPhone 16’yı üretmesinin o kadar değerli olmayabileceği ve satış fiyatı açısından tasarrufların kullanıcıya aktarılabileceği anlamına geliyor. Teorik olarak bu, iPhone 16’daki diğer bileşenlerin genişletilmesi için de daha fazla alan sağlayabilir ve örneğin pil boyutu artırılabilir.

Düşük üretim maliyetleri telefon üreticileri için cazip olsa da QLC’ye geçiş pek de iyi bir haber olmayabilir. QLC flash belleği, TLC muadilinden daha az dayanıklı olarak kabul edilir ve bunun sonucunda iPhone 16 depolama alanının yazma hızları, iPhone 15’inkinden daha yavaş olabilir.

Elbette her zaman olduğu gibi Apple’ın bu konularda kesin bir açıklama yapmaması nedeniyle bunların şimdilik spekülasyon olarak kalacağını da belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu