Haber

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde saldırıya uğrayan Tuncer Cihan için cenaze töreni düzenlendi.

İstanbul Sarıyer İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’nde dün düzenlenen pazar ayininde silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için bugün Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cemevi’ndeki törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. İmamoğlu, “Bu şehirde ve ülkemizde teröre karşı, etnik kökeni ne olursa olsun tüm inançlara ve her bireye yönelik bir saldırı, hepimize yapılmış bir saldırıdır. İstanbul, terörle anılacak bir şehir değildir. İstanbul, bir terör örgütüdür. Barışla, huzurla, kardeşlikle, inanç birlik ve beraberliğiyle anılacak bir şehir.”

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için bugün Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde tören düzenlendi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

İMAMOĞLU: İSTANBUL TERÖRLE ANLANAN BİR ŞEHİR DEĞİLDİR

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dün de söylediğimiz gibi masum vatandaşlarımızın katledildiği terör saldırısı maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Bugün cemevinde ebediyete uğurlayacağımız kaybımız için çok üzgünüz. Hepimize başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda bugün saldırının gerçekleştiği çevrede bulunan Polonya Başkonsolosunu da ziyaret ettim, çünkü o da çocuklarıyla birlikteydi, o da o sırada oradaydı, ona da söyledim, onun çocukları bizim çocuklarımızdır. Orada baskına uğrayan herkes bizim halkımızdır, vatandaşlarımızdır. Onlara geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ama şunu da söyleyeyim, teröre karşı yapılan bu tür saldırılara karşı, bu şehirde ve ülkemizde tüm inançlara ve yaşayan insanlara, kökenleri ne olursa olsun. etnik köken. Her bir fertimize yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir. Allah her bir vatandaşımızı korusun. Millet olarak ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarının hep birlikte tetikte olacağına eminim. Teröre boyun eğmeyeceğiz, terörün karşısında en insani, en vicdanlı şekilde ve dille duracağız. Ve bu ülkede. Keyifli bir şehirde yaşayan her insanın inancının ve yaşam tarzının güvence altına alınması için hep birlikte çaba göstereceğiz. İstanbul terörle anılacak bir şehir değil. İstanbul barışla, huzurla, inanç kardeşliğiyle, birlik ve beraberlikle anılacak bir şehir. Bu tür müdahalelerle 16 milyon insanımızla, 86 milyon insanımızla, tüm siyasi görüşleriyle topyekün mücadeleye hazır bir milletiz, bir şehriz. Tekrar başsağlığı dileriz.”

EMRİYE AYDEMİR: “MELEKTEN BİRİYDİ”

Tuncer Cihan’ı uğurlamak için cemevine gelen halası Emriye Aydemir, “Üzüntüden perişan olduk. Yeğenim melek gibiydi, hiç düşmanı yoktu. Olay günü kız kardeşim Sarıyer’e gitti. arkadaşlarıyla kahvaltıya gitti. Yeğenim de kiliseye çay ve ikram ikramı için gitti. Engelli olmasına rağmen 18 ay yaşadı. Askerliğini yaptı. Şırnak’ta arkadaşlarını kaybedince sakinleşti. “Neden zavallıyı mı vurdular?” dedi.

LATİN KATOLİK KİLİSESİ’NİN MANEVİ LİDERİ PALINURO: “TEBRİKLERE Sığınak Oldu”

Latin Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Massimiliano Palinuro, “Saf bir melek gibiydi. Oradaki toplum için öldü. Kötülüğe karşı çıktı ve onu öldürdüler. Daha önce de kiliseye gelirdi. Biz onu severdik.” dostumuz olarak, topluma kalkan oldu, melek oldu.”

Cenaze töreninin ardından Cihan’ın naaşı, defnedilmek üzere Kağıthane’deki Hasdal Mezarlığı’na gönderildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu