Haber

İşte Avrupa’nın ikiyüzlülüğü: Kuran’ı yakmak caizdir, Tevrat’ı yakmak caiz değildir.

İsveç’te Kuran-ı Kerim’i yakarak iğrenç bir provokasyon gerçekleştiren ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfasını yakmasına izin verilmedi.

İĞRENÇ HİPOZZM

Paludan’ın Kuran’ı yakma provokasyonu İsveç polisinin koruması altında gerçekleşti. Türkiye İsveç makamlarına ne yaptı? “Bu eyleme izin verme”Talebi reddedildi, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Eylem çirkin ama ifade özgürlüğü her şeyden önce gelir. En önemlisi ifade özgürlüğü”açıklama yapmıştı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YANLIŞ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD’li yetkililer de eylemi “ifade özgürlüğü” olarak nitelendirdi.

KULE YANMAYA İZİN VERMEYDİ

Kuran’ın provokasyonuna izin veren İsveç, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfasının yakılmasına izin vermedi.

İsrail’in İsveç Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat’ı yakmak isteyen grubun diplomatik girişimleri sonucunda cesaretlerinin kırıldığını ifade etti:

“Aşırı dinci bir Müslüman grubun Stockholm’deki İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat parşömeni yakacağını duyunca endişelendik. Son birkaç gündür bu nefret dolu eylemi önlemek için gece gündüz çalışıyoruz. yerel polis ve İsveç Dışişleri Bakanlığı ile yakın temas söz konusu grup Tevrat’ı yakma eyleminden vazgeçti.”



İsveçli yetkililer, Rasmus Paludan’ın Kuran’ın yakılması talebini diyalog yoluyla caydırmak yerine doğrudan kabul ettiler.

bunyanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu