Haber

İzmir’de Kadınlara Kasten Öldürme Davası Açıldı

İzmir’de Necmiye Vural’ı çocuklarının gözü önünde tabancayla vurarak öldüren Mehmet Atabay hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. kadın” ve “konut dokunulmazlığını ihlal”

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Limontepe Mahallesi’nde 7 Ocak 2023’te meydana gelen olayda 3 çocuk annesi Necmiye Vural (41), 4 ay önce tanıştığı Mehmet Atabay’dan o evliydi. Bu duruma sinirlenen Atabay, 2 çocuğuyla birlikte Necmiye Vural’ın evine geldi. Atabay ile Vural arasında çıkan tartışmaya çocukları da dahil oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Atabay, çocuklarıyla birlikte getirdiği tabancayla Vural’ı boynundan ve karnından vurarak kaçtı. Çocuklarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Vural, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Vural’ın cenazesi Buca Gökdere Mezarlığı’na defnedildi. Polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Mehmet Atabay tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. İddianamede, Vural’ın zanlıyla sosyal medya üzerinden tanıştığı ve bir süre aşk yaşadığı ancak Vural’ın ilişkilerini sürdürmek istememesi üzerine Atabay ile arada bir çatışma çıktığı tespit edildi. Bu tartışma üzerine zanlı, Vural’la görüşmek istese de bir yanıt bulamayınca kendi oğluna, “Bugüne kadar her şey oldu. Yani belki iyi yaptım, belki yanlış yaptım. Bir kişi geldi.” hayatıma girdi, tüm hayatımı alt üst etti. Öyleyse bana hakkınızı verin.” kayıt gönderildi.

Mehmet Atabay’ın olay günü Necmiye Vural’ın konutuna geldiği ve Vural’la görüşmek istediğini beyan ettiği ancak maktulün oğlunun izin vermediği ve sanığa defalarca konutu terk etmesini söylediği de iddianamede yer aldı. Atabay’ın tüm bu ısrarlara rağmen evden çıkmaması üzerine Vural’ın oğlunun bir arkadaşını aradığının, zanlının ise arkadaşının ısrarlarına rağmen evden çıkmadığının altı çizildi. Bunun üzerine taraflar arasında tartışmanın kargaşaya dönüştüğü, Atabay’ın belindeki silahını boşalınca boşalttığı, Necmiye Vural’ın iki çocuğunun da arka odaya kaçtığı, Vural’ın da mutfağa yöneldiği belirtildi. çocuklarından sonra oda Savcı, zanlının odaya girerken Vural’a nişan alarak 2 el ateş ettiğini ve ardından konuttan ayrıldığını vurguladı.

Savcı, olay sırasında devam eden bir işlem olmadığını ve durumun hukuki bir müdafaa hali olmadığını vurguladı. Sanığın evden çıkabilecekken silahını ateşlemesinin, Vural’ın uzlaşma talebini kabul etmemesi halinde Vural’ı öldürmeye kast ve iradesi olduğunun açık bir kanıtı olduğunun altı çizildi. Savcı, toplanan deliller ve alınan sözler ışığında, Atabay’ın ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘ikamet dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 2 yıla kadar hapis cezası talep etti. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu