Haber

Milli Eğitim Bakanı: Egemenlik eğitimden geçer

BAŞAKŞEHİR Millet Bahçesi’nde düzenlenen 45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Egemenlik eğitimden geçer. Ülkelerin rekabet gücü eğitimle doğrudan ilgilidir. Son 20 yıldır bir devrime tanık oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde eğitimde dönüşüm, “81 ilde 920 ilçede çok büyük eğitim yatırımları oldu. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Bütün çocuklarımız eğitime erişebiliyor. 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 11’den yüzde 99’a çıktı. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 99’a ulaştı” dedi.

1979 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından çocuklarla düzenlenen “45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” bu yıl Başakşehir Millet Bahçesi’nde kutlandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın açılış konuşmasıyla başlayan programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzedeler ve 24 ülkeden çocuklar katıldı. Sahne gösterileri ile başlayan etkinlik, deprem felaketi nedeniyle “Dünya Çocukları Türkiye İçin Tek Yürek” sloganıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte 24 ülkeden çocuklar sahne aldı.

“EGEMENLİK EĞİTİMDEN GEÇER”

Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Biliyorsunuz bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. Yıldönümü. Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirine bağlıyor. Biz buradayız.Ulusal egemenlik bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır.Bu sorumluluğun bilinciyle çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için her türlü imkanı seferber ederiz.Egemenlik eğitimden geçer.Ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi eğitimle doğrudan bağlantılıdır. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde devrim niteliğinde bir dönüşüme tanık olduk, “Eğitime yatırımlar yapıldı. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Bütün çocuklarımız eğitime erişebiliyor. 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 11’den yüzde 99’a çıktı. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 99’a ulaştı. Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“DEPREMDEN ETKİLENEN EVLATLARIMIZ BİZİMLE BİRLİKTE” TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle bu bayramı üzüntüyle karşıladık. Bugün dünyanın çeşitli ülkelerinden çocuklar, bizler olarak yanımızda. Depremden etkilenen çocuklarımızın yanı sıra vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum” dedi.

– İstanbulhaberbigadic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu