Haber

Schengen Vizesi Artık Dijital Olacak

Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu, Schengen vizesinin dijitalleştirilmesini öngören tasarıya yeşil ışık yaktı. Buna göre Schengen vize başvuruları online olarak yapılacak ve vizeler dijital ortamda düzenlenecek.

İspanya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında düzenlenen toplantıda Schengen vizesinin dijitalleştirilmesini öngören yasa tasarısı onaylandı. Buna göre Schengen vize başvuruları online olarak yapılacak ve vizeler dijital ortamda düzenlenecek.

AB Konseyi’ndeki toplantılara başkanlık eden İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska Gomez, yaptığı açıklamada, yeni kararın hem AB vatandaşlarına hem de Schengen bölgesine gelmek isteyen turistlere büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Konsolosluğa yalnızca ilk başvuru yapılacaktır.

Gomez, “AB vize platformu oluşturulacak. Birkaç istisna dışında Schengen vize işlemleri bu platform üzerinden gerçekleştirilecek. Bu platformda ilgili tarafların bilgi ve belgeleri yer alacak, vize ücreti ödemeleri yapılabilecek. Kişi, konsolosluğa yalnızca ilk defa gidecek ve eğer sistemde kayıtlı değilse daha sonra dijital platform üzerinden başvuru yapabilecek. “Mevcut vize etiketleri yerini dijital barkod sistemine alacak, “dedi.

Karar, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından yayınlanacak.

AB Konseyi’nde alınan karara rağmen uygulama hemen yürürlüğe girmeyecek. Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından kararın AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanması ve 20 gün sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. – BRÜKSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu