Haber

Muharrem İnce: Muhalefet bu seçimde hayal kırıklığına uğrayacak

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gaziantep’te bir otelde düzenlenen programda partililerle bir araya geldi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefetin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

‘6 YILDA 6 MERKEZ BANKASI LİDERİ DEĞİŞTİ’

İnce, Türkiye’nin yanlış bir ekonomi politikasıyla yönetildiğini, son 6 yılda 6 merkezci liderin değiştiğini söyledi. Türkiye’nin derin yoksulluğa doğru ilerlediğini ifade eden İnce, “Türkiye’nin en verimli topraklarından geçtik. Çukurova’dan geçtik. Narenciye dalında. Yer limon, mandalina dolu. Tarlada serbest. Satın al İmkanınız varsa pazarda. Yani tarla ile raf arasında boşluk var.” Orada. Bu verimli toprakların insanları fakirleşti. Ama Ankara ve İstanbul’da yaşayanlar da yoksullaştı. Türkiye derin yoksulluğa doğru hızla ilerlemektedir. Bu neden oluyor? Beş yıldızlı demokrasiniz yoksa refahınız yok demektir. Merkez bankası başkanı Türkiye’yi desteklemiyor. 6 yılda “6 merkez bankasının lideri. Faiz 8,5’e düştü. Faiz yine 45 oldu. Türkiye bu yoldan dönmeli. Mazot 40 lira, dolar 30 lira, faiz 45, ekmek 8″ Lira. Millet açlık sınırının altında yaşıyor” dedi.

‘MUHALEFETİ SÜRPRİZLE İZLİYORUM’

Muhalefetin eylemlerini hayretle izlediğini ifade eden İnce, “Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 39 milletvekili verdiler. 80 küsür verdiler, 39’u seçildi. Sonra ayrılıp 20 kişilik küme oluşturdular. Sonra da 39 milletvekili verdiler.” Saygın bir milletvekili vefat etti. Grup çöktü. Küme fikri CHP’ye bir milletvekili daha verdi. Grubu yeniden kurdular. CHP listelerinden seçilen milletvekilinden biri Saadet’ten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday oldu. Parti ve ilk açıklaması şu oldu: İstanbul’un 5 yılı boşa gitti. Kızılay mısın sen? Çekil, o milletvekili küme düşsün. Neden çekilmiyorsun? Ben de merak ediyorum doğrusu. Ne? nasıl bir ilişki içindesiniz? Bu siyaseti size kim öğretti? Neden kendinize acı çektiriyorsunuz? Listenizden seçilecek, size hakaret edecek. Siz de yedek milletvekilleri vereceksiniz. Ben böyle bir şeyi dünyanın hiçbir yerinde görmedim. dünya. Çek parlamento gruplarının düşmesine izin verin. 40 Yıllık siyasetçiyim, böyle bir şey görmedim. Garanti edilen yerleri paylaşamama konusundaki anlaşmazlık. Garanti Belediye Başkanı adaylığını dost akrabaya dağıtmak. Muhalefet bu seçimde hayal kırıklığına uğrayacak. Benim gördüğüm bu. hayretle izliyorum. Bu hükümet Türkiye’yi çökertti. Bu muhalefet de çökecek. Üçüncü yol olduğumuzu söylüyoruz. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” dedi.

‘İTTİFAK İÇİN BULUŞTUK AMA ANLAŞAMADIK.’

İnce, ittifak için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü ancak anlaşmaya varamadıklarını söyledi. Muhalefetin 1 Nisan’da durumun ciddiyetini göreceğini belirten İnce, “Hiçbir ilde ittifak yapmayacağız. 81 ilde seçime girmeye çalışacağız. Bu süreçte Özgür Özel ile görüştüm ve görüştüm. Ekrem İmamoğlu, zaten anlaşamadık, ‘siyasette prensip’ dedim, ‘ilçeyi bizden’ istediler, “İkisiyle de görüştüm ama durumun ciddiyetini 1 Nisan’da göreceğiz. Mümkün olduğu kadar çok sayıda belediye lideri adayını aday göstermeye çalışın. Ne kadar çok yere girersek partimizi o kadar temsil edeceğiz” dedi.

candir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu