Haber

Bu da Oldu: ‘Kızıl Cin’ Türkiye’de Görüldü

Fotoğrafçı Christos Doudoulakis’in Atina’dan çektiği görüntüler ülke gündemine bomba gibi düştü. Gökyüzündeki hava fenomeni “Kırmızı Cin” Ege Denizi üzerinde görüldü.

‘Kızıl Peri’ olarak adlandırılan hava olayının Türkiye’deki genel adı (Kızıl Peri) olarak bilinmektedir. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hava Forum, ‘Kırmızı Cin’ ile ilgili detaylara değindi.

Milyonların merak ettiği ‘Kızıl Peri’ Ege Denizi’nde görüldü. Ege Bölgesi’nde görüldükten kısa süre sonra sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

İşte o yazı:

‘Kızıl Peri’ olarak adlandırılan hava olayının Türkiye’deki genel adı (Kızıl Peri) olarak bilinmektedir. Yaklaşık 95 kilometre yükseklikte, fırtına bulutlarının üzerinde meydana gelen, kırmızımsı-turuncu renkli, parlak, plazma benzeri parıltılara denir. Kırmızı Goblin, fırtına bulutlarının içindeki elektrik boşalmaları sonucu oluşuyor. Bu boşalmalar, bulutlardaki pozitif ve negatif yüklü parçacıkların bir araya gelmesiyle meydana gelir.

Bu deşarj, nötr nitrojen moleküllerinden geçen elektrik akımı sonucu kırmızı şeytanlar yaratır. Kırmızı Cin’in oluşumunu etkileyen faktörler arasında fırtına bulutlarının boyutu, bulutlardaki elektrik yükü miktarı ve atmosferin sıcaklığı yer alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu