Haber

Çin Dışişleri Bakanı: Sınırlama ve Bastırma Çin’in Dirilişini Durdurmayacak

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, 7 Mart 2023’te Çin’in Pekin kentinde düzenlenen 14. Ulusal Halk Kongresi’nin ilk oturumunda Çin’in dış politikası ve dış işleri hakkında bir basın toplantısına katılıyor. (Fotoğraf: Wang Yuguo/Xinhua) )

PEKİN, 7 Mart (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Çin’i dizginlemenin ve bastırmanın ABD’yi yüceltmeyeceğini ve Çin’in canlanmasını durdurmayacağını söyledi.

Salı günü Çin’in ulusal yasama meclisinin devam eden yıllık oturumu sırasında düzenlediği basın toplantısında Qin, ABD’nin Çin politikasının rasyonel ve doğru yoldan tamamen saptığını belirtti.

“ABD, Çin’le rekabette galip gelmeye çalıştığını ancak çatışma peşinde olmadığını iddia ediyor. Ancak gerçekte, sözde ‘rekabet’i Çin’i her yönden sınırlamak ve bastırmak ve iki ülkeyi sıfır toplamlı bir oyuna kilitlemek anlamına geliyor. dedi Qin.

Çin ve ABD’yi bir olimpiyat müsabakasında yarışan iki sporcuya benzeten Qin, elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmak yerine sporculardan birinin sürekli diğerini yere düşürmeye hatta yaralamaya çalışmasının adil bir rekabet olmadığını, kötü niyetli bir maç olduğunu söyledi. faul.

Qin, ABD’nin “bariyerler inşa etme” ve “çatışma aramama” söyleminin, Çin karalandığında veya saldırıya uğradığında söz veya eylemlerle yanıt vermemesi gerektiği anlamına geldiğini söyledi ki bu imkansız.

Qin, “ABD fren yapmaz ve yanlış yolda hızlanmaya devam ederse, hiçbir engel raydan çıkmayı engelleyemez ve o zaman çatışma ve yüzleşme olur” dedi.

Qin, “Çin, iki halkın temel çıkarlarına ve hatta insanlığın geleceğine yönelik pervasız bir kumar anlamına gelen bu tür bir rekabete kesinlikle karşı çıkıyor” dedi.

Qin, “ABD’nin kendini yeniden yükseltme hırsı varsa, diğer ülkelerin kalkınmasını da içerecek şekilde daha geniş düşünmeli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu